lauraboom.reismee.nl

Laatste dagje Melbourne en dan naar Sydney

Hallo lieve allemaal!

Ten eerste superbedankt voor al jullie berichtjes via deze website, e-mail en Facebook (en sms).
Echt helemaal geweldig. Voor de mensen die me op mijn verjaardag of de afgelopen dagen hebben geprobeerd te bereiken sorry sorry sorry...ik was op een 3 daagse tour op de Great Ocean Road en het natuurgebied de Grampians. Helemaal in de bush bush waar ik geen bereik had.
In de tussentijd heb ik Melbourne verkend en ik ken er nu (in het centrum) zelfs de weg!!! Dus ik kan zeker bevestigen dat Melbourne de meest makkelijkst bewoonbare stad van de wereld is.

Verder heb ik een aantal tripjes gemaakt. De eerste was naar Philip Islands waar ze hele schattige kleine pinguins hebben, die je helaas niet mocht fotograferen, want door de flits gaan ze dood :( Maar die komen met duizenden de zee uit gewaggeld met zonsondergang en zoeken dan hun huisje weer op. Heel mooi om te zien. Tijdens deze tour zijn we ook gestopt bij een aantal opvangcentra met kangaroe's, wallabie's, emoe's en koala's.

Op mijn verjaardag heb ik mezelf natuurlijk het beste cadeau ooit gegeven...de Great Ocean Road tour! 's Ochtends vroeg opgehaald en uiteindelijk zaten we met een groep van 16 man in het busje met 2 ontzettend leuke, goede, grappige gidsen...Kyle Lemon...ja echt hij heet Lemon (en hij heeft een Nederlandse vriendin wat wel voor wat grappige momenten zorgde) en Rob ( een hele stoere outback dude die echt supersuper slim is) De groep was echt FAN TAS TISCH! Overal vandaan, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Singapore en de VS.
Echt genoten van de geweldige en overweldigende natuur van Australie. (ik waag zo een poging om foto's te downloaden dus hopelijk is het straks voor jullie thuis ook zichtbaar)
De bekende 12 Apostelen, London Bridge...allemaal rotsformaties in zee. Werkelijk prachtig.

En dan de Grampians met kangaroes en kaketoe's en koala's! In het nationaal park de Grampians hebben we ook een wandeling/klim gemaakt, met echt een fenomenaal uitzicht...durf ik zelfs te zeggen met mn hoogtevrees.
En weer veel (Facebook) vrienden gemaakt. Heerlijk in de outback geBBQed..kangaroevlees geprobeerd, smaakt echt heel lekker, ik vond het als heel malse biefstuk smaken. EN 1 van de hoogtepunten was toch wel het kampvuur. Met zn alleen gebakken banaan snoepen en Marc de guitar hero ( zo heb ik hem gedoopt) heeft ons geentertained met zijn gitaar- en zangkunsten. Ik geloof dat ik daar ook nog beelden van heb/krijg.

Vanavond vertrek ik met de Greyhound bus naar Sydney. Ik heb van Esmeralda via Facebook (neef) Kevin's telefoonnummer gekregen. Ik had hem heel slim een brief gestuurd met mijn Aussie mobiele nummer (had ik blijkbaar een verkeerd nummer opgeschreven, oops!) Maar het gaat er vast van komen dat ik familie ga bezoeken Down Under!

Tot snel!!

Liefs

Laura

h&m

Laura, je foto's zijn geweldig, fijn om je zo te zien genieten! Wij zijn gisteren ook langs een kustlijn gereden (brouwersdam) en hadden ook even dat vakantiegevoel.
Jij en kangaroovlees?!? Smaakte naar malse biefstuk? Neem voor mij een stukje mee? De jongens volgen je ook en vinden de foto's mooi. Geniet maar lekker verder en als je Kevin ziet doe hem onze groeten.

Martine

Heee Lau!

Leuk verhaal weer :D En wat een supergave foto's, heel mooi! Kan niet wachten tot je volgende verhaal/foto's!

Heel veel plezier nog en een dikke kus xxx

Luke

Wo, ik denk dat ik ooit ook eens naar Australië ga! Wat een gaaf land zeg. Maak je nog wat meer coole foto's. Ik vond ze allemaal heel erg mooi. (vooral die met die dieren) Nog veel plezier in Australië!

Groetjes Luke

Emiel

Hey Laura, Leuk om te zien dat je het zo goed naar je zin hebt. Het zijn echt mooie foto's die je gemaakt hebt! Ga zo door!!!

En voor de zekerheid nog van harte gefeliciteerd mocht het niet zijn aangekomen.

Else

Hee Lau,

Zo te lezen heb je het ontzettend naar je zin! Je hebt vast weer een verjaardag gevierd om nooit te vergeten.. Geniet van de natuur, de feestjes en de mensen om je heen!

Kus uit het, nog steeds, regenachtige NL!

Else

Oh ja, vergeet niet in Sidney een ijsje te halen op Circular Quay! Heeeeeerlijk ijs!

Free

Whoow Lau, wat een gave foto's en verhalen!
Pinguins die neervallen als je ze beflitst; hihi, hier moest ik stiekem wel om lachen! :'D Je vermaakt je wel zo te lezen en zien, ga zo door zou k zeggen =). Zou leuk zijn als je familie kan gaan meeten!

Liefs Free

els

Hey Lautje,

Wat zal jij aan het genieten zijn daar van al dat moois en wat een gave verhalen/foto's. Mijn reactie ia wat aan de late kant maar had je berichten al eerder gelezen. Een lekkere eerste nacht is een goed begin! Ik geloof als ik dit zo zie en hoor dat een trip Australië voor mij ook niet gek zal zijn. Geniet er van nichtje en pas goed op jezelf.

Liefs els