lauraboom.reismee.nl

laatste verhaal van de laatste leuke weken

Officieel niet meer in Australie :( Helaas pindakaas.
Maar nog wel steeds op reis, want ik ben momenteel in Singapore (al is het maar voor 4 uurtjes).
De laatste weken in Australie waren zo druk dat mijn verhalen een beetje achter zijn gaan lopen. Hier dus mijn laatste verhaal, met de leukste en spannendste dingen die ik beleefd heb. Want die laatste weken waren toch echt wel het hoogtepunt.

Na het Whitsunday zeilen ben ik naar Townsville gegaan om vanaf daar met de pont over te varen naar Magnetic Island, ook wel Maggie genoemd. Een schitterend groen eiland met strand, strand en nog eens strand. Ik heb lekker gehiked en nee geen koala's gezien Patricia, wel een hoop kleine hagedisjes en mooie vlinders, maar die koala (die ergens bij het fort moet zitten) was niet thuis. Van de ene baai naar de andere gelopen door het groene heuvelachtige landschap (ja de volgende dag voelde ik dat wel in mijn kuitspieren) Maar het was het zo waard, want ik had lekker een prive strand :D wie wil dat nouniet? En adembenemende uitzichten, jullie zullen de foto's nog wel zien.

Na Maggie ben ik nog 1 nachtje in Townsville gebleven, het was zulk lekker weer. Zondagochtend heerlijk over de markt gestruind. Al was ik blij dat ik daar maar 1 nachtje zat, mijn kamergenoot was best apart haha. Toen had ik nog een gratis overnachting in Mission Beach, wat bekend staat om het skydiven...en neeee dat heb ik niet gedaan. Ik zie geen enkele reden om uit een perfectly fine vliegtuig te springen. Heerlijk een huisje met keukentje en eigen badkamer en een veranda met uitzicht op palmbomen en de zee.En maar 1 kamergenoot! Super de luxe backpacken toch?!

Volgende bestemming was Cairns, waar ik 2 dagen eerder arriveerde dan mijn vriendinnetje Cezanne. In die 2 dagen heb ik vooral de stad verkend en voor Cezanne en mij van alles geregeld, want we hadden nogal wat plannen. En achteraf blijkt dan dat je toch best krap in je tijd zit. Dus dat vereiste wat georganiseer. Toen woensdag 25 julie was het eindelijk zover, mijn solo reis kwam ten einde. Cezanne is ook down under! Na ons vreugdedansje op Cairns Airport heb ik haar meteen op sleeptouw genomen, want ja we were on a schedule!!! Begon niet echt helemaal toppie, want in het hostel zaten we niet op dezelfde kamer, beetje schraal. Als je verder nou nog toffe kamergenoten hebt okee, maar nee alleen maar stinkende, computerende jongens :s (waar zijn de surfdudes als je ze nodig hebt?)

Na wat belangrijke zaken geregeld te hebben en het super kleine Cairns gezien te hebben besloten we de dag erna wat verder op pad te gaan. Naar Kuranda, met een gondel de berg over. Heel mooi uitzicht en mijn hoogtevrees werd een beetje getest. Het heeft supermooie foto's opgeleverd en een leuk dagje uit voor ons. De dag erna wilden we nog wat meer zien van de omgeving en hebben we een auto gehuurd. Een superstoere (tromgeroffel...) Hyundai Getz...maar wel een rooie! ( tja ik had ook graag gezegd dat het een Toyota Landcruiser was maar het was niet anders) De hele dag rondgescheurd door de Atherton Tablelands om watervallen en nationaal parken te bekijken. Was wel even wennen om uberhaupt weer auto te rijden en dan ook nog eens aan de linkerkant van de weg en je zit aan de andere kant van de auto, maar het wende heeel snel. Aan het einde van de dag scheurde ik de bergen op en af met hun kleine kronkelweggetjes.

Maaarrrr als jullie dit al stoer en gaaf en tof vonden...het wordt nog stoerder, gaver en toffer. Ik ben namelijk weer een diploma rijker, naast mijn Zwarte Pietendiploma en veterstrikdiploma heb ik nu ook mijn Open Water Duikdiploma :D Cezanne en ik hebben een 5 daagse duik cursus gedaan. Eerst 2 dagen in het trainingscentrum, in het klaslokaal en in het zwembad. Op dag 3 was het zover, we gingen 3 dagen op een boot het Great Barrier Reef op om echt in de zee te duiken aaaahh! Het was heeeel spannend. Die eerste keer echt van de boot de grote zee in springen, met echte golven die je alle kanten op smijten. Maar eenmaal onder water gaat er een andere wereld voor je open. Ik heb vissen en koraal gezien met zulke ongelooflijk mooie kleuren! Weer een dure hobby er bij, maar dat duiken blijf ik echt doen. Visjes zo dicht om je heen, zeeschildpadden en roggen (grote roggen!!) Jammer genoeg geen haai gezien, maar die zaten er wel, anderen hadden ze wel gezien. Els, Eric en Thirza ik ben ook om, wanneer gaan we op duik vakantie? Cezanne en ik hebben er nu al zin in.

Na de intensieve duikcursus even een dagje bijgekomen aan de Lagoon (groot openbaar zwembad langs de kustlijn van Cairns). Om de dag erna een 2 daagse trip te beginnen naar Mossman Gorge, de Daintree Rainforest en Cape Tribulation. Daar waar het rif en het regenwoud samenkomen. En ja het is echt zo, de bomen houden ineens op en dan sta je op een mooi wit strand, waar je als het laagtij is het rif uit de zee ziet steken. Mooie wandelingen gemaakt en op een krokodillencruise gegaan.

Echt giga veel crocs gespot, van hele baby kleintjes tot aan het alpha mannetje van dik 4 meter lang. Maar het kersje op de taart was voor mij toch wel dat we zaterdagochtend een paardrijtocht gemaakt hebben door het regenwoud en over het strand. Echt ongekend mooi en bijzonder, dat kan alleen in Australie.

Morgen ben ik al weer in Nederland en kan ik iedereen de foto's laten zien en natuurlijk van jullie allemaal horen hoe jullie zomer is geweest! Na 3 maanden heb ik wel wat in te halen, gok ik zo. Allemaal tot heel snel en bedankt dat jullie mijn verhalen gelezen hebben. Echt hartstikke lief!

Liefs Lau

Tineke

Hey Lau,

Weer een stoer verhaal van je. Voor jou helaas het laatste, ik ben blij dat ik je weer snel ga zien!!!!!! We contacten snel :).

Kus, tineke

René

Eigenlijk best wel jaloers op je. In onze jeugd kwam dat niet in je op om zover vakantie te houden en zolang, je had er toen ook niet het geld voor. Fijn je binnenkort weer terug te zien. Dan mag je me "alles" vertellen en de foto's laten zien.

Goeie en rustige terugreis.

mieke

hoi, lau blij dat je weer terug kom een dag eerder dat ik dacht tot gauw

Mark, Esmeralda en Lisa

Hoi, wat jammer voor je dat het er weer op zit! ???? ???????? ???? ???? ???? ???? ????
Bedankt voor je ontzettend leuke verhalen ????
Hoop dat je goede reis terug hebt vanaf Singapore. ?
Welkom terug in Nederland! ????????????????????????
Groetjes, ????
Mark, Esmeralda en Lisa

H&M

Laura welkom terug en tot gauw! We zijn benieuwd naar al je fotos en verhalen!
Wij hebben ook spannende dingen beleefd alleen iets dichterbij.

Groeten de boompjes (jij weet wel welke)

Thirza

Jaaah!! je PADI gehaald! Supergaaf! We gaan zeker een keertje duiken! Maar eerst maar eens afspreken en bijkletsen hier in NL, en graag zo snel mogelijk! :) X

Hoi Laura, Beetje late reactie van ons, wij zijn zelf net thuis gekomen. Wij vonden het heel leuk om al jouw verhalen te lezen, hebben er van genoten!
Fijn dat je weer gezond en wel thuis bent!
Groetjes Kees, Ellen, Donnie en Mandie