lauraboom.reismee.nl

Update uit Airlie Beach

Hallo allemaal,

voordat ik mijn verhaal begin, wil ik jullie bij deze bedanken voor jullie reacties. Het is echt super leuk om te lezen en een beetje bij te blijven hoe het in Nederland gaat. Ga zo door!

Ik bevind me nu in Airlie Beach, HET vertrekpunt voor een zeiltocht naar de Whitsunday Islands. Uiteraard staat dat voor mij ook op de planning, voor morgen. Helaas is het weer hier enorm wisselvallig, zelfs de locals snappen er niks van. Dus ik ga mijn zonnedans nog even goed oefenen, want ik wil natuurlijk wel een lekker zonnetje op mijn zeilboot.

Voordat ik in Airlie Beach aankwam heb ik 2 pitstops gemaakt. De eerste in Agnes Water, wat bijzonder is om het de laatste plek is aan de oostkust waar je kunt surfen. Wat ik natuurlijk ook gedaan heb :D Wat een talent ontpopt zich in mij haha! Al deed ik misschien wel extra mijn best. Surfleraar Ty was het prototype surferdude, met een lekker bruin kleurtje, door de zon geblondeerd haar en niet te vergeten het sixpack (nee ik praat niet over bier)

Na Agnes Water door gebust naar Rockhampton, de beef capital of Queensland. Daar had ik dus een steak of iets dergelijks moeten eten, maar ja, ik geloof het wel. Vanuit Rockhampton heb ik een farmstay gedaan. Wat inhoud dat je een paar dagen meedraait op een boerderij. Was heel erg leuk. Ik heb de eigenaresse Lynn behoorlijk goed leren kennen. Zij kwam mij ophalen vanaf het hostel in Rockhampton en ze nam me mee op sleeptouw om haar boodschappenlijstje af te werken. Nu had de hostel eigenaar me al gewaarschuwd, maar het is zeker waar. Lynn houdt van een praatje. Heel de middag kwebbelden we voort, tijdens het winkelen en dan nog de anderhalf uur durende autorit.

Heel leerzaam en interessant, je leert echt meer over de Ozzie way of life en Lynn was gewoon een hele lieve, grappige vrouw. Eenmaal op de farm werd het alsmaar beter. 's Ochtends paardrijden op mijn bush horse Four X (je schrijf XXXX, naar het Ozzie bier ) en 's middags de andere dieren voeren, een kalf de fles geven, eieren rapen, koe melken. Ik kan het allemaal op mijn cv zetten haha!

De planning verder is om nog 1 tussenstop te maken voordat ik Cairns bereik. Dat is Magnetic Island, daar ga ik woensdag of donderdag heen en dan van het weekend richting Cairns waar ik 25 juli Cezanne tref.

Liefs,
Lau

H&M

Laura,
Het blijft leuk je reisverhalen te lezen.
Hier is het weer ook wisselvallig en de locals snappen er ook hier niks van....
Geniet nog maar even lekker en ik had die steak ook geproefd, kon die niet in een doggybag?
Groeten H&M + kids
Ps Sam heeft haar b diploma gehaald

Luke

Al je reisverhalen zijn echt heel cool. Hopelijk wordt het bij de zeiltocht lekker weer. Als ik op de kaart zie waar je allemaal al heen bent gereisd, je hebt zowat de hele oostkant van Australië ontdekt. Als ik al die reisverhalen hoor, heb ik steeds meer zin om zelf ook op vakantie te gaan want daar ben ik nu wel aan toe.

Groetjes Luke

Heidi en collega's

Hoi Laura,

Wij genieten ontzettend van je verhalen en foto's.
Geloof me het weer kan daar niet slechter zijn dan hier in Nederland. Ik wens je nog veel plezier en geniet ervan.

Groetjes Heidi en collega's

Tineke

Hey Laura,

Zo te lezen ben je inmiddels al bijna een prof in surfen :). Jammer dat het weer niet echt stralend is, maar dat houd jou niet tegen om te genieten toch ;). Ik ga je snel weer een mailtje schrijven. Geniet er van!!

Xx Tineke

Thirza

Hey chick,

Wat leuk om weer een verhaal te lezen! Ben echt wel een beetje jaloers op dat gesurf van jou! :D Lijkt me echt heel gaaf! Veel plezier op de Whitsundays! Hopen dat het een beetje redelijk weer is..

Kus
Thirza

Mark en Esmeralda

Hoi, ontzettend leuk om je reisverhalen te lezen.
Hopelijk krijg je snel wat mooier weer!
Groetjes, Mark en Esmeralda

tante miekie

hoi, lau leuk je reis verhalen, heb je die van mij ook gelezen, heb er nog geen reactie van over gelezen.
waren ze niet spannend genoeg, of lees je die van je hotmail niet. het ga snel nog even dan ben je weer hieren kunnen we weer bij kletsen. nog veel plezier verder en we lezen het wel weer. groetjes

Patricia

Hoi wijffie, klinkt allemaal heel geweldig wat je aan het doen bent hoor. Fijn dat je je cvtje ook kan uitbreiden met allerlei verschillende kwaliteiten. Ben reuze benieuwd hoe je de Whitsunday's vond en natuurlijk ook Magnetic Island, klinkt allemaal bekend en komen mooie herinneringen boven. Hoop voor jou dat je ietsjes meer koala's gezien hebt dan wij op Magnetic Island....want wij zagen namelijk alleen een opgerold slangebeest in een boom en geen schattige koalaatjes. Laat me ook weten hoe het in Cairns was, begreep van Willem dat wij daar alleen doorheen gereden zijn opweg naar Daintree (vandaar dat ik het alweer een beetje was vergeten). Nou heel veel plezier nog en wat mij betreft heb je toestemming om met zijn heerlijke surfdude te trouwen hoor, ik kom wel eventjes over voor een feestje.
liefs Willem, Patricia en Sem natuurlijk xxxxxx